Wees voorbereid op ongevallen

WEGAM verzekering

In januari 2001 heeft de Hoge Raad een uitspraak gedaan die nogal wat opschudding heeft veroorzaakt. Het gevolg van die uitspraak is namelijk dat u als werkgever voortaan aansprakelijk kunt worden gesteld voor smartengeld en inkomstenderving, als een van uw medewerkers door eigen schuld, tijdens werktijd een verkeersongeval krijgt en schade oploopt. Dit arrest is een vervolg op het arrest uit 1992, waarin gold dat u in dit specifieke geval alleen aansprakelijk zou worden geacht voor de geleden materiële schade van uw medewerker. Het mag dan ook duidelijk zijn dat u op basis van dit arrest een veel groter risico loopt.

De oplossing
Claims voor letselschade, inkomstenderving en smartengeld kunnen zeer fors uitvallen, maar zijn uitgesloten op een Aansprakelijkheidsverzekering Bedrijven. De WEGAM-polis dekt zowel de materiële als de letselschade van bestuurders van motorrijtuigen, indien de werkgever hiervoor aansprakelijk is conform art. 7.658 B.W.

Meer informatie
De premie is afhankelijk van het percentage medewerkers dat regelmatig (één of meerdere keren per week) een motorrijtuig bestuurt ten behoeve van uw onderneming. Denkt u hierbij aan vertegenwoordigers, directeuren, chauffeurs, bezorgers, buitendienstfunctionarissen en iedereen die regelmatig voor het bedrijf onderweg is. Ook monteurs bij garagebedrijven die met auto’s van klanten rijden, heftruckchauffeurs, machinisten op graafmachines, tractoren en dergelijke behoren tot deze groep medewerkers.

Alle werknemers dienen verzekerd te worden. Ook degenen die waarschijnlijk niet met een motorrijtuig voor uw bedrijf rijden. Onder werknemers worden tevens inleenkrachten, uitzendkrachten, vakantiewerkers en dergelijke gerekend.

  • Maak een afspraak

    Wilt u dat wij contact met u opnemen? Vul dan onderstaand formulier in.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.