Huurt u wel eens een auto als u op vakantie bent? Veel Nederlanders die dit doen, hebben geen idee welke kosten wel en niet gedekt zijn mocht er iets gebeuren. Dat komt omdat de huurovereenkomst vaak niet erg duidelijk is. Gelukkig kan uw reisverzekering uitkomst bieden!

Hoe goed leest u het huurcontract van uw huurauto door? Volgens onderzoek in opdracht van autoverhuurder Sunny Cars doen zes van de tien mensen dat trouw. Toch begrijpt het gros zelfs dan niet precies wat de voorwaarden zijn. Daardoor zijn er veel misverstanden over wat de verzekering van de huurauto wel en niet vergoedt.

Boetes meeverzekerd?
Herkent u dat? Waarschijnlijk wel, de meeste mensen kunnen namelijk niet precies vertellen wat de basisverzekering van hun vakantiehuurauto dekt bij een aanrijding. Verder denkt tweederde dat ruitschade altijd is verzekerd en de helft dat een lekke band standaard wordt vergoed. Het meest opvallende? Bijna één op de tien verwacht dat dit zelfs voor boetes geldt! Helaas is er geen enkele verzekering die dat laatste dekt…

Geen zorgen
Als u iemand bent die liever het zekere voor het onzekere neemt, kiest u waarschijnlijk voor een duurdere all-in-verzekering in plaats van de standaarddekking. Bij het huren van een auto vinden de meeste mensen de voorwaarden namelijk (bijna) net zo belangrijk als de prijs. Begrijpelijk, want als u goede voorwaarden heeft, hoeft u zich geen zorgen te maken over eventuele extra kosten zoals eigen risico.

Goedkoper uit!
Maar wist u dat u lang niet altijd zo’n all-in-verzekering nodig heeft? Er zijn namelijk reisverzekeringen die ook het eigen risico van uw huurauto vergoeden. Soms zit dit standaard in de polis. Zo niet, dan kunt u het vaak als extra afsluiten. De kans is groot dat u op die manier veel goedkoper uit bent!

Meer voordelen
Zo kan uw reisverzekering nog wel meer voordelen bieden. Wilt u daar meer over weten? Neem dan even contact met ons op, we praten u er graag over bij!

CONTACT
Neem contact op
(0182) 581934
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.