Alles goed afgedekt

Woonlastenverzekering

Een nieuw huis kopen is leuk. De nieuwe hypotheeklasten zijn al wat minder leuk. Gelukkig kunt u die nu betalen. Maar tijdens de looptijd van de hypotheek loopt u het risico dat u uw hypotheek niet meer kunt betalen. Bijvoorbeeld doordat u arbeidsongeschikt of werkloos raakt. De kans op woningbrand of overlijden tijdens de looptijd van de hypotheek is veel kleiner, maar deze risico’s worden vaak wel verzekerd. Terwijl de impact van arbeidsongeschiktheid op het leven van u en uw gezin enorm is. Het is dus erg belangrijk dat u met ons bespreekt of u uw hypotheek nog kunt betalen als u arbeidsongeschikt raakt.

Overlijdensrisicoverzekering

Bij overlijden komt meestal ook een einde aan het inkomen. Maar vaak is dat inkomen nog hard nodig. Om een hypotheek af te lossen of om de studie van de kinderen zeker te stellen. Voor het aflossen van een lening of voor meer financiële armslag van de nabestaanden. Een risicoverzekering keert uit bij overlijden van de verzekerde. De uitkering is belastingvrij.

Wat is een overlijdensrisicoverzekering?
Een overlijdensrisicoverzekering is één van de verschillende soorten levensverzekeringen die er zijn. De verzekering zorgt ervoor dat uw partner (plus eventuele kinderen) financieel verzorgd achterblijft na uw overlijden.

De overlijdensrisicoverzekering moet niet te worden verward met de uitvaartverzekering. Er is namelijk een verschil tussen de overlijdensrisicoverzekering en de uitvaartverzekering. Met een uitvaartverzekering verzekert u de kosten van de begrafenis of crematie. Een uitvaartverzekering keert altijd uit en loopt levenslang.

Bij een overlijdensrisicoverzekering verzekert u voor een bepaalde looptijd een bepaald bedrag. Hiervoor betaalt u een premie. De overlijdensrisicoverzekering is dus een tijdelijke verzekering met een vooraf afgesproken einddatum.

Wanneer de verzekerde binnen de afgesproken looptijd overlijdt, keert de verzekeraar een bedrag uit aan de begunstigde op de polis. Als de verzekerde na afloop van de looptijd nog in leven is, dan stopt de verzekering. Er hoeft geen premie meer betaald te worden en de verzekeraar keert geen bedrag uit bij overlijden.

Waarom een overlijdensrisicoverzekering?
Voor nabestaanden heeft een overlijden ingrijpende (financiële) gevolgen. Naast het verdriet krijgen zij plotseling te maken met een andere financiële situatie. Door het overlijden van u of uw partner is de kans groot dat er extra geld nodig is. Voor bijvoorbeeld de hypotheeklasten, levensonderhoud of de opleiding van de kinderen.

Hebt u een overlijdensrisicoverzekering afgesloten en overlijdt u binnen de looptijd van de verzekering? Dan ontvangen uw nabestaanden het verzekerd bedrag.

Verzekeringsvormen overlijdensrisico

Lineair dalend
Bij deze verzekeringsvorm daalt het uit te bedrag elk jaar met hetzelfde bedrag. Hoe langer de looptijd, hoe lager de uitkering bij overlijden.

Annuïtair dalend
Bij deze verzekeringsvorm daalt het uit te bedrag elk jaar met een vastgesteld percentage. Hoe langer de looptijd, hoe lager de uitkering bij overlijden. Deze vorm wordt vaak gekozen in combinatie met een annuïtaire hypotheek.

Gelijkblijvend
Bij deze verzekeringsvorm blijft het verzekerde bedrag gedurende de gehele looptijd van de verzekering gelijk. Deze vorm wordt vaak gebruikt bij een gelijkblijvende lening, zoals een aflossingsvrije hypotheek.

  • Maak een afspraak

    Wilt u dat wij contact met u opnemen? Vul dan onderstaand formulier in.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.