Goed verzekerd onderweg

Kampeerautoverzekering

Een kampeerauto is een fijn bezit. U komt op de mooiste plekjes en in een handomdraai tovert u uw betrouwbare vervoermiddel om tot een gezellig verblijf. Een verblijf dat u goed wilt verzekeren. Want of uw camper nu eenvoudig of luxe is, een goede verzekering is onontbeerlijk.

De voordelen op een rij:

De premie is afhankelijk van de cataloguswaarde van uw kampeerauto, exclusief inventaris. De waarde van een eventuele verbouwing wordt wel meegerekend. U betaalt dus geen standaardbedrag, maar een premie op maat. Om de premie nog lager te maken, kunt u kiezen voor een hoger eigen risico.

Met de kampeerautoverzekering heeft u bij schade (in binnen- en buitenland) recht op hulp en op vergoeding van repatriëringskosten.

De verzekeringsmogelijkheden

WA (Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering)
De naam zegt het al. Als eigenaar van een kampeerauto bent u wettelijk verplicht u te verzekeren tegen schade aan derden. De WA-verzekering is de meest eenvoudige vorm van verzekeren.

Beperkt-cascoverzekering
De beperkt cascoverzekering is een uitbreiding op de WA-verzekering. Ook schade aan de kampeerauto veroorzaakt door brand, diefstal, botsing met loslopende dieren en joyriding wordt vergoed.

Volledig-cascoverzekering (all-risk)
Dit is de meest uitgebreide verzekeringsvorm. Naast al het bovenstaande bent u ook verzekerd tegen schade aan uw kampeerauto veroorzaakt door o.a. botsen en slippen.

Inventaris
De inventaris is verzekerd voor diefstal na braak, brand, ontploffing, zelfontbranding, kortsluiting, en een van buiten komend onheil mits gepaard gaand met beschadiging of verlies van de auto zelf. Kostbaarheden als computer, horloge, camera, geld, alsmede kleding, schoeisel etc. zijn niet verzekerd, hiervoor kunt u een reisverzekering afsluiten.

Schade aan anderen door u WA WA Plus All Risk
Schade aan andere voertuigen
Schade aan bezittingen
Schade aan personen
Schade aan uw kampeerauto van buitenaf
Diefstal
Ruitbreuk
Botsingen met dieren
Brand & explosie
Extreem weer (storm en hagel)
Schade aan uw kampeerauto door u zelf
Aanrijding
Overige schade door uzelf

Uitbreidingsmogelijkheden

De kampeerautoverzekering kan worden uitgebreid met de volgende aanvullende dekkingen.

Ongevallen inzittendenverzekering

Voor een geringe meer premie maakt u de dekking compleet met een ongevallen inzittendenverzekering. U en uw passagiers zijn dan verzekerd tegen de gevolgen van een ongeval. Los van de schuldvraag wordt er bij overlijden of blijvende invaliditeit een van tevoren gekozen bedrag uitgekeerd. Dat geld kan volledig naar eigen inzicht worden besteed.

Rechtsbijstand verzekering

Bij een schade in het verkeer is niet altijd duidelijk wie de schuldige is en wie aansprakelijk gesteld kan worden. Hebt u schade buiten uw schuld om? Dan moet u deze zelf verhalen op de partij die volgens u aansprakelijk is. Een basis autoverzekering (WA, WA Beperkt of WA Casco) biedt hiervoor geen dekking. De rechtsbijstand verzekering biedt de deskundige hulp van een team van juristen en verkeersdeskundigen dat u nagenoeg elke juridische zaak van A tot Z uit handen neemt.

Schade inzittendenverzekering

Ook bij de schade inzittendenverzekering volgt uitkering ongeacht de schuldvraag. Deze verzekering vergoedt echter de daadwerkelijke schade.

Pechhulp verzekering

Hoe goed u uw oldtimer ook onderhoudt, het kan altijd gebeuren dat u pech krijgt. Met de aanvullende pechhulp verzekering kunt u rekenen op snelle en professionele hulp bij pech, 24 uur per dag en 7 dagen in de week. U kunt kiezen voor pechhulp in Nederland, maar ook voor pechhulp in heel Europa.

De voordelen op een rij:

Aantrekkelijke premies en hoge kortingen
Wij werken samen met ruim 50 maatschappijen waardoor wij u de meest gunstige aanbieding kunnen doen. Hierdoor is de autoverzekering beslist betaalbaar. Vooral voor mensen die veilig rijden. Die kunnen op de toch al opvallend gunstige premie tot 80% bonus/maluskorting krijgen. Wie op de hoogste trede staat, geniet bonusbescherming. Dit wil zeggen dat u de 80% premiekorting meestal na één schadegeval behoudt.

Carglass of Autotaalglas (afhankelijk van verzekeraar)
Uw autoruit raakt onderweg beschadigd. Dan is het tijd voor de mensen van – naar keuze – Carglass of Autotaalglas. Zij staan 24 uur per dag voor u klaar om te helpen bij ruitbreuk. In geval van reparatie betaalt u overigens geen eigen risico. Bij vervanging wordt uw eigen risico met € 75 verlaagd.

Dag en nacht hulp in Nederland en over de grens
U loopt door een ongeval onderweg schade op. Toch wilt u verder. De financiële kant van de zaak is in zo’n situatie opeens een stuk minder belangrijk. U hebt direct hulp nodig. En die krijgt u. Waar u ook bent. Zeven dagen per week. Vierentwintig uur per dag. In de vorm van goed advies of alerte assistentie ter plekke via onze alarmcentrale die dag en nacht voor u bereikbaar is.

Wat te doen bij schade?

Schade kunt u bij Hornes Assurantiën online melden. Maar u mag ons natuurlijk ook gewoon bellen of mailen. Bij een ongeval adviseren wij u om in elk geval:

  • foto’s te maken van de aanrijding;
  • de kentekens van de betrokken voertuigen te noteren;
  • de adresgegevens van de tegenpartij te noteren;
  • samen een Europees schadeformulier in te vullen;

Europees schadeformulier

Als u uw kampeerautoverzekering heeft afgesloten, ontvangt u een Europees schadeformulier.
Het is verstandig om dit formulier bij u te hebben als u bij een ongeluk betrokken raakt.
Hebt u geen Europees schadeformulier (meer), dan kunt u deze bij ons opvragen.
Verzekeraars gebruiken het formulier namelijk om de schade te kunnen beoordelen en afwikkelen.

  • Maak een afspraak

    Wilt u dat wij contact met u opnemen? Vul dan onderstaand formulier in.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.