Goed verzekerd voor ongelukken

Overlijdensrisicoverzekering

Bij overlijden komt meestal ook een einde aan het inkomen. Maar vaak is dat inkomen nog hard nodig. Om een hypotheek af te lossen of om de studie van de kinderen zeker te stellen. Voor het aflossen van een lening of voor meer financiële armslag van de nabestaanden. Een risicoverzekering keert uit bij overlijden van de verzekerde. De uitkering is belastingvrij.

WAT IS EEN OVERLIJDENSRISICOVERZEKERING?

Een overlijdensrisicoverzekering is één van de verschillende soorten levensverzekeringen die er zijn. De verzekering zorgt ervoor dat uw partner (plus eventuele kinderen) financieel verzorgd achterblijft na uw overlijden.

De overlijdensrisicoverzekering dient niet te worden verward met de uitvaartverzekering. Er is
namelijk verschil tussen de overlijdensrisicoverzekering en de uitvaartverzekering. Met een uitvaartverzekering verzekert u de kosten van de begrafenis of crematie. Een uitvaartverzekering keert altijd uit en loopt levenslang.

Bij een overlijdensrisicoverzekering verzekert u voor een bepaalde looptijd een bepaald bedrag. Hiervoor betaalt u een premie. De overlijdensrisicoverzekering is dus een tijdelijke verzekering met een vooraf afgesproken eindtijd.

Wanneer de verzekerde binnen de afgesproken looptijd overlijdt, keert de verzekeraar een bedrag uit aan de begunstigden. Als de verzekerde na afloop van de looptijd nog in leven is, dan stopt de verzekering. Er hoeft geen premie meer betaald te worden en de verzekeraar keert geen bedrag uit bij overlijden.

WAAROM EEN OVERLIJDENSRISICOVERZEKERING?

Voor nabestaanden heeft een overlijden ingrijpende (financiële) gevolgen. Naast het verdriet krijgen zij plotseling te maken met een andere financiële situatie. Door het overlijden van u en/of uw partner is de kans groot dat er extra geld nodig is. Voor bijvoorbeeld de hypotheeklasten, levensonderhoud of de opleiding van de kinderen.

Hebt u een overlijdensrisicoverzekering afgesloten en overlijdt u binnen de looptijd van de verzekering? Dan ontvangen uw nabestaanden het verzekerd bedrag.

VERZEKERINGSVORMEN OVERLIJDENSRISICO

Lineair dalend
Bij deze verzekeringsvorm daalt het uit te bedrag elk jaar met hetzelfde bedrag. Hoe langer de looptijd, hoe lager de uitkering bij overlijden.

Annuïtair dalend
Bij deze verzekeringsvorm daalt het uit te bedrag elk jaar met een vastgesteld percentage. Hoe langer de looptijd, hoe lager de uitkering bij overlijden. Deze vorm wordt vaak gekozen in combinatie met een annuïtaire hypotheek.ager de uitkering bij overlijden.

Gelijkblijvend
Bij deze verzekeringsvorm blijft het verzekerde bedrag gedurende de gehele looptijd van de verzekering gelijk. Deze vorm wordt vaak gebruikt bij een gelijkblijvende lening, zoals een aflossingsvrije hypotheek.

  • Maak een afspraak

    Wilt u dat wij contact met u opnemen? Vul dan onderstaand formulier in.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.