Ook uw caravan goed verzekerd

Caravan/vouwwagenverzekering

Met de Caravanverzekering kunt u onbezorgd weg met uw nieuwe of tweedehands toercaravan. Dreigt de vakantie in het water te vallen door diefstal of schade? U krijgt gratis een vervangende caravan of huuraccommodatie.

Aanvullende dekkingen
• Inventaris/inboedel
• Hagel- en stormschade
• Rechtsbijstand Juridische ondersteuning bij een conflict over uw caravanschade

Wettelijke aansprakelijkheid
Zodra de caravan is gekoppeld aan de auto en onderdeel uitmaakt van het verkeer, wordt de caravan gezien als verlengstuk van de auto. Schade door de caravan aan een andere weggebruiker wordt in dat geval gedekt door de autoverzekering. Eventuele schade aan de caravan wordt gedekt door de caravanverzekering.

Groene kaart
In sommige landen is een groene kaart verplicht gesteld. Hiervoor is het registratienummer van uw caravan/vouwwagen nodig. De groene kaart is een aanvulling op de groene kaart van uw autoverzekering. Het is een bewijs dat de caravan voor de wettelijke aansprakelijkheid is meeverzekerd op de autopolis. Deze groene kaart moet worden afgegeven door de verzekeringsmaatschappij van uw auto!

De dekking
U kunt kiezen uit één verzekeringsvorm

Volledig-cascoverzekering (all-risk)
De meest complete aanhangwagen/paardentrailerpolis, een volledig-cascoverzekering (all-risk), verzekert u tegen brand, diefstal, storm, hagel, botsen, slippen en omslaan.

Wat te doen bij schade?
Schade kunt u bij Hornes Assurantiën online melden. Maar u mag ons natuurlijk ook gewoon bellen of mailen. Bij een ongeval adviseren wij u om in elk geval:

  • foto’s te maken van de aanrijding;
  • de kentekens van de betrokken voertuigen te noteren;
  • de adresgegevens van de tegenpartij te noteren;
  • samen een Europees schadeformulier in te vullen;

Europees schadeformulier
Als u uw caravan- of vouwagenverzekering heeft afgesloten ontvangt u een Europees schadeformulier. Het is verstandig om dit formulier bij u te hebben als u bij een ongeluk betrokken raakt. Hebt u geen Europees schadeformulier (meer) dan kunt u deze bij ons opvragen.
Verzekeraars gebruiken het formulier namelijk om de schade te kunnen beoordelen en afwikkelen.

  • Maak een afspraak

    Wilt u dat wij contact met u opnemen? Vul dan onderstaand formulier in.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.