Zekerheid voor uw hypotheek

Voordelen bij een hypotheek met NHG

Met de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) ben u zeker van een verantwoorde en betaalbare hypotheek. Bovendien beperk u met NHG de financiële risico’s van een eigen koopwoning. Nu, maar ook in de toekomst.

Wat is de Nationale Hypotheek Garantie (NHG)?

NHG is een garantie die Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen geeft voor het terugbetalen van je hypotheek. De hypotheekverstrekker loopt bij een hypotheek met NHG minder risico. Daarom betaalt u voor een hypotheek met NHG een lagere rente. Het kan gebeuren dat u buiten uw schuld de hypotheek niet meer kunt betalen. Bijvoorbeeld door een echtscheiding, werkloosheid of arbeidsongeschiktheid. De Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen helpt u om samen met de hypotheek ­aanbieder een oplossing te vinden. Natuurlijk wordt er dan eerst gekeken hoe de hypotheek weer betaalbaar voor u wordt zodat u in uw huis kunt blijven wonen. En ze beoordelen of u in aanmerking komt voor kwijtschelding van een eventuele restschuld wanneer u de woning helaas toch moet verkopen

Nationale Hypotheek Garantie in het kort

  • NHG is een verantwoorde keuze. Het biedt onder voorwaarden bescherming wanneer u buiten uw schuld de hypotheek niet kunt betalen.
  • U betaalt minder bij een hypotheek met NHG.
  • Het aankoopbedrag van uw woning (plus de verbouwingskosten) mag maximaal € 435.000 zijn.
  • Voor het energie zuinig maken van uw woning kun u tot € 461.100 lenen met NHG.
  • U betaalt voor een hypotheek met NHG eenmalig afsluitkosten van 0,6% van het totale hypotheekbedrag.
  • Maak een afspraak

    Wilt u dat wij contact met u opnemen? Vul dan onderstaand formulier in.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.