Ook goed om over na te denken

Compagnonverzekering

De overlijdensrisicoverzekering kan ook als compagnonsverzekering dienen. Vaak hebben compagnons (bijna) alle bedrijfsrisico’s gedekt, zoals brand en inbraak. Maar wordt het risico op overlijden van één van de compagnons vergeten.

Wanneer één van de compagnons komt te overlijden, willen de erfgenamen de waarde van diens aandeel in de onderneming uitgekeerd zien. Deze waarde zit echter vaak in het bedrijf.
Het ontbreekt dan aan liquiditeit in het bedrijf om de erfgenamen direct uit te kopen.
De compagnons kunnen dan natuurlijk aankloppen bij een bank voor financiering, maar ook kunnen zij kiezen voor een compagnonverzekering.

Een veel voordeligere, flexibelere oplossing die geen extra druk legt op de continuïteit van de onderneming. Een compagnonsverzekering is een overlijdensrisicoverzekering op het leven van de compagnon, waarbij het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd aan de langstlevende compagnon. Die kan de uitkering dan gebruiken om de erfgenamen uit te kopen, zonder dat hiervoor een extra financiering bij de bank hoeft te worden aangevraagd en dat er een extra last voor het bedrijf bij komt. Zo kunnen de compagnons zonder financiële zorgen het bedrijf voortzetten.

De compagnonsverzekering kan binnen de BV of daarbuiten worden afgesloten. Aan elke keuze zijn voor- en nadelen verbonden.

Gelet op het specifieke karakter van een CAR-verzekering is maatwerk belangrijk. De verzekering dient op uw situatie afgestemd te worden. U kunt er uiteraard op rekenen dat onze adviseurs u op deskundige wijze adviseren.

  • Maak een afspraak

    Wilt u dat wij contact met u opnemen? Vul dan onderstaand formulier in.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.