Een ongelukje kan gebeuren

Aansprakelijkheidsverzekering

Uw hond die het buurmeisje bijt, uw kind dat een duur antiek beeld bij de buren omstoot, uzelf die even niet oplet en met de fiets andermans auto of caravan beschadigt. Over het nut van een Aansprakelijkheidsverzekering voor Particulieren (de AVP) kunnen we kort zijn: voor iedereen, ongeacht de leefsituatie, is deze verzekering onmisbaar. Het zijn niet alleen kinderen of loslopende honden die schade bij een ander veroorzaken. We hebben allemaal wel eens een ongelukkig moment en meestal loopt dat toch nog goed af. Maar soms gaat het echt mis en dan kan men u aansprakelijk stellen voor de geleden schade.

Op zo’n moment is het een hele geruststelling te weten dat u een aansprakelijkheidsverzekering heeft om de financiële klappen op te vangen. Niet alleen van materiële schade aan andermans spullen, maar ook van toegebracht letsel. Wij houden gewoon rekening met alle mogelijke situaties. Ongeacht of die het gevolg zijn van jeugdig enthousiasme van kinderen of van uw eigen dagelijkse doen en laten.

De dekking

Uitgebreide dekking
De aansprakelijkheidsverzekering is heel compleet en geldt wereldwijd. U verzekert u als particulier (dus niet in de uitoefening van een beroep of bedrijf) tegen allerlei vormen van schade, waarvoor derden u aansprakelijk kunnen stellen. De dekking geldt ook wanneer u bijvoorbeeld spullen leent van de buren of bij een zogenaamde vriendendienst. Behalve uzelf, de inwonende partner en de inwonende kinderen zijn zelfs eventueel huispersoneel en minderjarige logés onder deze verzekering verzekerd (uiteraard ook uw huisdieren).

De kinderen
De wetgever vindt dat kinderen van 14 jaar al heel bewust zijn in hun gedrag, maar als ouders weten wij wel beter. Enthousiasme, bravoure en baldadigheid liggen nog vaak dicht bijeen, met alle gevolgen van dien.

Uitbreidingsmogelijkheden
Jagersrisico: de jagers onder u kunnen de dekking tegen een meerprijs uitbreiden met het jachtrisico. De Jachtwet stelt namelijk een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering verplicht. Zonder bewijs van zo’n verzekering ontvangt u geen jachtakte.
Verhuur panden: verhuurt u één of meer panden, dan kunt u de dekking hiervoor tegen een geringe premietoeslag uitbreiden.

De voordelen op een rij

Wereldwijde dekking
De aansprakelijkheidsverzekering geldt wereldwijd. Dus ook in het buitenland hoeft u zich geen zorgen te maken over de vraag of u wel verzekerd bent.

Ook dekking voor schade bij vriendendienst
Vriendendiensten verlopen helaas niet altijd schadevrij. De aansprakelijkheid voor schade die is veroorzaakt bij een vriendendienst, valt standaard onder de dekking.

Wel of geen eigen risico
De aansprakelijkheidsverzekering kent standaard geen eigen risico, zelfs niet als de schade wordt veroorzaakt door uw kinderen of u daar specifiek voor heeft gekozen. Wenst u een premievoordeel, dan kunt u vrijwillig kiezen voor een eigen risico. Van iedere schade zal dan eerst het eigen risico in mindering worden gebracht.

Wat te doen bij schade?
Schade kunt u bij Hornes Assurantiën online melden. Maar u mag ons natuurlijk ook gewoon bellen of mailen.

  • Maak een afspraak

    Wilt u dat wij contact met u opnemen? Vul dan onderstaand formulier in.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.