Alle risico’s goed afgedekt

Zakelijke aansprakelijkheid

Bij de uitoefening van uw beroep of bedrijf loopt u het risico fouten te maken. Waar gewerkt wordt, vallen immers spaanders.

Het vervelende is alleen dat zelfs kleine fouten, onvoorzienbaar grote financiële consequenties kunnen hebben. De fout hoeft niet eens door uzelf te zijn gemaakt. Ook uw medewerkers, gebouwen, machines, producten etc. kunnen schade aanrichten. Daarvoor kunt u aansprakelijk worden gesteld, en wel op grond van:

Wettelijke beaplingen
Als u handelt in strijd met de zorgvuldigheid, zoals die van u verwacht mag worden ten opzichte van personen en zaken van een ander (men spreekt dan van een door u gepleegde onrechtmatige daad), kan iemand u aansprakelijk stellen.

Een contract
Als u een afspraak niet nakomt, terwijl die in een overeenkomst is vastgelegd, wordt dat gezien als wanprestatie. In het algemeen zal dat dan ook leiden tot een aansprakelijkstelling.

In sommige gevallen kan zo’n aansprakelijkstelling een ware aanslag op uw ondernemers- of privé-vermogen vormen. Of op uw imago. Zodanig zelfs, dat het voortbestaan van uw bedrijf gevaar loopt. En met de toenemende claimcultuur neemt dat risico steeds verder toe. Verantwoord omgaan met en het voorkomen van risico’s is daarom minimaal net zo belangrijk als het afsluiten van goede verzekeringen. Daarbij geldt dat zelfs kleine aanpassingen de kans op schadeclaims al aanzienlijk kunnen verkleinen. Onze deskundige adviseurs adviseren u graag.

Omdat een ongeluk dus in een klein hoekje zit, biedt Hornes Assurantiën specifieke verzekeringen voor specifieke aansprakelijkheidsrisico’s. Zo kunt u uw onderneming beschermen tegen financiële aanspraken van derden voor toegebrachte schade.

  • Bel mij terug

    Wilt u dat wij contact met u opnemen? Vul dan onderstaand formulier in en wij bellen u terug op een datum en tijdstip dat u uitkomt.
  • DD dash MM dash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.