Veilig op weg met Hornes

Bestelautoverzekering

Bestelauto’s zijn er in vele soorten en maten.

Binnen uw bedrijf zijn er ongetwijfeld één of meerdere bestelauto’s die zakelijk worden gebruikt. Denkt u hierbij aan de bestelauto voor de monteur, bezorger, schilder of timmerman.

In tegenstelling tot bij personenauto’s wordt de premie van de WA verzekering bij bestelauto’s niet bepaald door het leeg gewicht van het voertuig. Maar geldt het zogenaamde treingewicht als uitgangspunt. Het treingewicht is het totaal van het leeg gewicht en het laadvermogen van de wagen. Een bestelauto heeft een maximaal treingewicht van 3500 kg.

Grijs kenteken
Bij het vaststellen van de premie van uw bestelautoverzekering is het van belang of u de bestelauto vooral voor zakelijke doeleinden gebruikt. Daarnaast is van belang of de bestelauto op naam van een bedrijf wordt gezet.

U kunt kiezen uit drie verzekeringsvormen:

WA-verzekering
Zonder WA-verzekering is autorijden niet toegestaan. Daarom bevat elke vorm van een bestelautoverzekering een WA-gedeelte. WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. De WA-verzekering dekt de schade – tot € 2.500.000 per gebeurtenis – die u aan derden toebrengt met uw auto en/of aangekoppelde caravan of aanhanger. Die schade kan zowel materieel als lichamelijk zijn. Voor letselschade is er dekking tot € 5.000.000 per gebeurtenis. Een WA-verzekering vormt de basis en is dus meteen ook de goedkoopste vorm van autoverzekering.

Beperkt-cascoverzekering
Breidt u de WA-verzekering uit met een beperkt-cascoverzekering, dan betaalt u iets meer. In ruil voor de iets hogere premie bent u dan echter voor een heel belangrijk deel verzekerd tegen schade aan uw eigen auto. Bijvoorbeeld bij diefstal van of uit het voertuig en ook bij storm, hagel, brand, ruitbreuk, joyriding en botsing met loslopende dieren.

Volledig-cascoverzekering (all-risk)
De meest complete autoverzekering, een WA-volledig-cascoverzekering (all-risk), verzekert u behalve tegen bovengenoemde gebeurtenissen ook tegen botsen, slippen en omslaan.

Schade aan anderen door u WA WA Plus All Risk
Schade aan andere voertuigen
Schade aan bezittingen
Schade aan personen
Schade aan uw bestelauto van buitenaf
Diefstal
Ruitbreuk
Botsingen met dieren
Brand & explosie
Extreem weer (storm en hagel)
Schade aan uw bestelauto door u zelf
Aanrijding
Overige schade door uzelf

Uitbreidingsmogelijkheden

De autoverzekering kan worden uitgebreid met de volgende aanvullende dekkingen.

Ongevallen inzittendenverzekering

Voor een geringe meerpremie maakt u de dekking compleet met een ongevallen inzittendenverzekering. U en uw passagiers zijn dan verzekerd tegen de gevolgen van een ongeval. Los van de schuldvraag wordt er bij overlijden of blijvende invaliditeit een van tevoren gekozen bedrag uitgekeerd. Dat geld kan volledig naar eigen inzicht worden besteed.

Rechtsbijstand-verzekering

Bij een schade in het verkeer is niet altijd duidelijk wie de schuldige is en wie aansprakelijk gesteld kan worden. Hebt u schade buiten uw schuld om? Dan moet u deze zelf verhalen op de partij die volgens u aansprakelijk is. Een basis autoverzekering (WA, WA Beperkt of WA Casco) biedt hiervoor geen dekking. De rechtsbijstand verzekering biedt de deskundige hulp van een team van juristen en verkeersdeskundigen dat u nagenoeg elke juridische zaak van A tot Z uit handen neemt.

Schade inzittendenverzekering

Ook bij de schade inzittendenverzekering volgt uitkering ongeacht de schuldvraag. Deze verzekering vergoedt echter de daadwerkelijke schade.

De voordelen op een rij:

Aantrekkelijke premies en hoge kortingen
Wij werken samen met ruim 50 maatschappijen waardoor wij u de meest gunstige aanbieding kunnen doen. Hierdoor is de autoverzekering beslist betaalbaar. Vooral voor mensen die veilig rijden. Die kunnen op de toch al opvallend gunstige premie tot 80% bonus/maluskorting krijgen. Wie op de hoogste trede staat, geniet bonusbescherming. Dit wil zeggen dat u de 80% premiekorting meestal na één schadegeval behoudt.

Carglass of Autotaalglas (afhankelijk van verzekeraar)
Uw autoruit raakt onderweg beschadigd. Dan is het tijd voor de mensen van – naar keuze – Carglass of Autotaalglas. Zij staan 24 uur per dag voor u klaar om te helpen bij ruitbreuk. In geval van reparatie betaalt u overigens geen eigen risico. Bij vervanging wordt uw eigen risico met € 75 verlaagd.

Dag en nacht hulp in Nederland en over de grens
U loopt door een ongeval onderweg schade op. Toch wilt u verder. De financiële kant van de zaak is in zo’n situatie opeens een stuk minder belangrijk. U hebt direct hulp nodig. En die krijgt u. Waar u ook bent. Zeven dagen per week. Vierentwintig uur per dag. In de vorm van goed advies of alerte assistentie ter plekke via onze alarmcentrale die dag en nacht voor u bereikbaar is.

Wat te doen bij schade?

Schade kunt u bij Hornes Assurantiën online melden. Maar u mag ons natuurlijk ook gewoon bellen of mailen. Bij een ongeval adviseren wij u om in elk geval:

  • foto’s te maken van de aanrijding;
  • de kentekens van de betrokken voertuigen te noteren;
  • de adresgegevens van de tegenpartij te noteren;
  • samen een Europees schadeformulier in te vullen;

Europees schadeformulier

Als u uw autoverzekering heeft afgesloten, ontvangt u een Europees schadeformulier.
Het is verstandig om dit formulier bij u te hebben als u bij een ongeluk betrokken raakt.
Hebt u geen Europees schadeformulier (meer), dan kunt u deze bij ons opvragen.
Verzekeraars gebruiken het formulier namelijk om de schade te kunnen beoordelen en afwikkelen.

  • Maak een afspraak

    Wilt u dat wij contact met u opnemen? Vul dan onderstaand formulier in.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.