Altijd goede juridisch hulp

Rechtsbijstandverzekering

U hebt een koelkast en vriezer gekocht en deze blijkt bij het uitpakken thuis vol deuken en krassen te zitten. De gemeente besluit van het parkje vóór uw huis een flatgebouw te bouwen. U meldt zich met een sportblessure bij de EHBO en daar constateert men slechts een verstuikte enkel, terwijl deze naderhand gebroken blijkt. Dat krijgen waar u recht op hebt, het lijkt de gewoonste zaak van de wereld. Maar in de praktijk loopt het vaak heel anders. De kans dat u dan in een conflictsituatie terechtkomt, is groot. Die kans neemt alleen maar toe, daar we van steeds meer diensten gebruikmaken en ook nog veel mobieler worden. Bovendien geldt in onze samenleving steeds meer “het recht van de sterkste”. Daarom is er de rechtsbijstandverzekering. Deze biedt u een team van juristen die nagenoeg elke zaak van A tot Z van u kunnen overnemen, met maar één doel: zorgen dat u uw recht krijgt. Zonder dat u zich hoeft te bekommeren om de kosten.

De dekking

Er is altijd een rechtsbijstandverzekering die precies past bij uw omstandigheden en uw wensen. Zo kunt u kiezen uit de Rechtsbijstandverzekering voor Particulieren en de Rechtsbijstandverzekering voor Verkeersdeelnemers.

De Rechtsbijstandverzekering voor Particulieren
Deze voorziet u van bijstand in tal van conflicten waar u en/of uw gezin in betrokken kunnen raken. Bijvoorbeeld met uw buren, met leveranciers, met de overheid, met uw werkgever of met een aannemer. De dekking is op maat. U betaalt niet méér premie dan nodig. Zo krijgen alleenstaanden een premiekorting.

De Rechtsbijstandverzekering voor Verkeersdeelnemers
Hiermee verzekert u zich van professionele rechtshulp bij alle zaken in het verkeer. Niet alleen als automobilist, motor- of bromfietsrijder, maar ook als voetganger en fietser of als passagier in een vliegtuig. Ook hier geldt een premiekorting voor alleenstaanden.

Geen kosten
De rechtsbijstandverzekering is een zogenaamde “naturaverzekering”. Dit betekent dat u geen betaling hoeft voor te schieten. Juridische bijstand, de kosten van een procedure, alle inzet en expertise van de gespecialiseerde juristen en, als dat nodig is, de inzet van een externe deskundige zijn allemaal inbegrepen in uw rechtsbijstandverzekering. Voor u, uw gezin, uw uitwonende, studerende kinderen en zelfs uw reisgenoten op vakantie. En dat voor een jaarpremie die onder het gemiddelde uurtarief van de advocatuur ligt.

Wachttermijn
In bepaalde gevallen geldt een wachttermijn voordat de verzekering dekking biedt. Wellicht ten overvloede wijzen wij er op dat er geen sprake kan zijn van dekking wanneer u de behoefte aan rechtsbijstand al bij aanvang van de verzekering kon voorzien.

Wat te doen bij schade?
Schade kunt u bij Hornes Assurantiën online melden. Maar u mag ons natuurlijk ook gewoon bellen of mailen.

  • Maak een afspraak

    Wilt u dat wij contact met u opnemen? Vul dan onderstaand formulier in.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.