Om over na te denken

Nabestaandenverzekering

Heeft u wel eens stilgestaan bij de gevolgen als u of uw partner komt te overlijden? Het is geen prettig onderwerp, maar wel belangrijk om eens goed over na te denken. Wat zou dit betekenen voor de financiële zekerheid van uw nabestaanden? Wat zijn de gevolgen? Een goede verzekering kan veel onzekerheid voorkomen. Het vangnet van de overheid (Algemene Nabestaanden Wet) is een oplossing die lang niet iedereen past.

Nabestaanden komen in sommige gevallen in aanmerking voor een overheidsuitkering op grond van de Algemene Nabestaanden Wet. De achterblijvende partner moet vóór 1 januari 1950 geboren zijn, of zwanger zijn, of één of meerdere kinderen hebben die jonger zijn dan 18 jaar. Ook in aanmerking komen partners die voor tenminste 45% arbeidsongeschikt zijn. De uitkering vanuit de Algemene Nabestaanden Wet is inkomensafhankelijk en beperkt. In de meeste gevallen dient u zelf voor een aanvullend inkomen te zorgen.

Als u denkt dat u niet in aanmerking komt voor een volledige ANW-uitkering en dit is niet collectief verzekerd via uw werkgever, kunt u een offerte aanvragen of een afspraak maken.

  • Maak een afspraak

    Wilt u dat wij contact met u opnemen? Vul dan onderstaand formulier in.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.