Ook uw oldtimer goed verzekerd

Oldtimer verzekering (motor of auto)

Een kat die plotseling oversteekt, een aanrijding, diefstal van uw oldtimer. U moet er niet aan denken dat één van dit soort situaties u overkomt. Want u bent de trotse bezitter van een oldtimer. Een schitterend bezit waar u vast zeer zuinig op bent. En terecht. Zo’n “oud beestje” is kwetsbaar en vergt extra aandacht en onderhoud.
Een goede verzekering mag daarbij niet ontbreken. Of het nu om een auto, een motor of scooter gaat, bij Hornes Assurantiën bent u voor een oldtimerverzekering aan het juiste adres.


Voorwaarden voor acceptatie

Om een oldtimerverzekering All Risk te kunnen afsluiten, dient u aan een aantal criteria te voldoen:

 • De verzekering geschiedt op basis van vaste taxatie. Hiertoe dient een recent taxatierapport (niet ouder dan 36 maanden) door een erkend expertisebureau of een oldtimerclub te worden overgelegd, inclusief vier recente foto’s (één van elke zijde).
 • Het gebruik moet strikt particulier en recreatief zijn.
 • Een ander (motor)voertuig te hebben voor dagelijks vervoer;

Om een oldtimerverzekering alleen wettelijk aansprakelijk (WA) te kunnen afsluiten, dient u aan aan een aantal criteria te voldoen:

 • Het gebruik moet strikt particulier en recreatief zijn.
 • Een ander (motor)voertuig te hebben voor dagelijks vervoer;

U kunt kiezen uit drie verzekeringsvormen:

 

WA-verzekering
Zonder WA-verzekering is autorijden niet toegestaan. Daarom bevat elke vorm van een oldtimerverzekering een WA-gedeelte. WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. De WA-verzekering dekt de schade – tot  € 2.500.000 per gebeurtenis – die u aan derden toebrengt met uw auto en/of aangekoppelde caravan of aanhanger. Die schade kan zowel materieel als lichamelijk zijn. Voor letselschade is er dekking tot € 5.000.000,- per gebeurtenis. Een WA-verzekering vormt de basis en is dus meteen ook de goedkoopste vorm van autoverzekering.

 

Beperkt-cascoverzekering
Breidt u de WA-verzekering uit met een beperkt-cascoverzekering, dan betaalt u iets meer. In ruil voor de iets hogere premie bent u dan echter voor een heel belangrijk deel verzekerd tegen schade aan uw eigen auto. Bijvoorbeeld bij diefstal van of uit het voertuig en ook bij storm, hagel, brand, ruitbreuk, joyriding en botsing met loslopende dieren.

 

Volledig-cascoverzekering (all-risk)
De meest complete autoverzekering, een WA-volledig-cascoverzekering (all-risk), verzekert u behalve tegen bovengenoemde gebeurtenissen ook tegen botsen, slippen en omslaan.

Schade aan anderen door u WA WA Plus All Risk
Schade aan andere voertuigen
Schade aan bezittingen
Schade aan personen
Schade aan uw oldtimer van buitenaf
Diefstal
Ruitbreuk
Botsingen met dieren
Brand & explosie
Extreem weer (storm en hagel)
Schade aan uw oldtimer door u zelf
Aanrijding
Overige schade door uzelf

Uitbreidingsmogelijkheden

De oldtimerverzekering kan worden uitgebreid met de volgende aanvullende dekkingen.

Ongevallen inzittendenverzekering

Voor een geringe meerpremie maakt u de dekking compleet met een ongevallen-inzittendenverzekering. U en uw passagiers zijn dan verzekerd tegen de gevolgen van een ongeval. Los van de schuldvraag wordt er bij overlijden of blijvende invaliditeit een van tevoren gekozen bedragen uitgekeerd. Dat geld kan volledig naar eigen inzicht worden besteed.

Rechtsbijstand verzekering

Bij een schade in het verkeer is niet altijd duidelijk wie de schuldige is en wie aansprakelijk gesteld kan worden. Hebt u schade buiten uw schuld om? Dan moet u deze zelf verhalen op de partij die volgens u aansprakelijk is. Een basis autoverzekering (WA, WA Beperkt of WA Casco) biedt hiervoor geen dekking. De rechtsbijstand verzekering biedt de deskundige hulp van een team van juristen en verkeersdeskundigen dat u nagenoeg elke juridische zaak van A tot Z uit handen neemt.

Schade inzittendenverzekering

Ook bij de schade-inzittendenverzekering volgt uitkering ongeacht de schuldvraag. Deze verzekering vergoedt echter de daadwerkelijke schade.

Pechhulp verzekering

Hoe goed u uw oldtimer ook onderhoudt, het kan altijd gebeuren dat u pech krijgt. Met de aanvullende pechhulp verzekering kunt u rekenen op snelle en professionele hulp bij pech, 24 uur per dag en 7 dagen in de week. U kunt kiezen voor pechhulp in Nederland, maar ook voor pechhulp in heel Europa.

De voordelen op een rij:

Premie op maat
De premie is afhankelijk van het bouwjaar van uw oldtimer, de dekking en het jaarkilometrage. U betaalt dus geen standaardpremie, maar een premie op maat. Sluit u een volledig-cascoverzekering af, dan kunt u de premie verlagen door te kiezen voor een hoger eigen risico.

Acceptatie taxatierapporten afkomstig van oldtimerclubs
Naast taxatierapporten van erkende expertisebureaus accepteren wij meestal ook taxatierapporten van oldtimerclubs.

Taxatieduur meestal 3 jaar
Taxatierapporten zijn meestal drie jaar geldig. Vindt geen herziening van de taxatie plaats, dan geldt de waarde genoemd in het taxatierapport als leidraad.

Carglass of Autotaalglas (afhankelijk van verzekeraar)
Uw autoruit raakt onderweg beschadigd. Dan is het tijd voor de mensen van – naar keuze – Carglass of Autotaalglas. Zij staan 24 uur per dag voor u klaar om te helpen bij ruitbreuk. In geval van reparatie betaalt u overigens geen eigen risico. Bij vervanging wordt uw eigen risico met € 75 verlaagd.

Dag en nacht hulp in Nederland en over de grens
U loopt door een ongeval onderweg schade op. Toch wilt u verder. De financiële kant van de zaak is in zo’n situatie opeens een stuk minder belangrijk. U hebt direct hulp nodig. En die krijgt u. Waar u ook bent. Zeven dagen per week. Vierentwintig uur per dag. In de vorm van goed advies of alerte assistentie ter plekke via onze alarmcentrale die dag en nacht voor u bereikbaar is.

Wat te doen bij schade?

Schade kunt u bij Hornes Assurantiën online melden. Maar u mag ons natuurlijk ook gewoon bellen of mailen. Bij een ongeval adviseren wij u om in elk geval:

 • foto’s te maken van de aanrijding;
 • de kentekens van de betrokken voertuigen te noteren;
 • de adresgegevens van de tegenpartij te noteren;
 • samen een Europees schadeformulier in te vullen;

Europees schadeformulier

Als u uw oldtimerverzekering heeft afgesloten ontvangt u een Europees schadeformulier.
Het is verstandig om dit formulier bij u te hebben als u bij een ongeluk betrokken raakt.
Hebt u geen Europees schadeformulier (meer) dan kunt u deze bij ons opvragen.
Verzekeraars gebruiken het formulier namelijk om de schade te kunnen beoordelen en afwikkelen.

 • Maak een afspraak

  Wilt u dat wij contact met u opnemen? Vul dan onderstaand formulier in.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.